Skip to content

Præstationsangst

præstationsangst

Kender du følelsen af frygt for, at man ikke kan præstere, som man selv eller andre forventer? Uanset om det er seksuelt, som sportsudøver, erhvervsmand eller som helt privat person, der gerne vil holde en tale?

F.eks.:

Sportsudøveren, som gerne vil yde sit absolut bedste, men som har følelsen eller frygten for ikke at kunne?

Privatpersonen, som f.eks. gerne vil tage ordet ved forældrerådsmøder, holde en personlig tale til sin mand/kone svigermor/far, men som i dag helst er fri?

Lederen, hvor det forventes, at man stiller sig op overfor ledelse eller medarbejdere og fremlægger?

Sportsmand/-kvinde med præstationsangst

Har du haft oplevelsen af at være i centrum – være den alle kigger på? Det er nu, det gælder, og du kan allerede begynde at mærke alle symptomerne. Heftigt åndedræt, hjertebanken, halsen der snører sig sammen.  Synkebesvær, rysten på hænderne og du har mere og mere besvær med koncentrationen.

Det må bare ikke ske lige nu i den situation – men det gør det, præcist som du har oplevet det før.

Du ved med dig selv, at du kan præstere. Du har utvivlsomt talent, og du træner og træner og har sikkert gjort det i årevis. Derfor ved du, at du kan. Det får du også bekræftet under træning og måske til mindre arrangementer.

Du er tilfreds med dit sportslige niveau. Og du glæder dig til at vise, hvad du kan næste gang, du bliver udtaget til førsteholdet eller bliver udtaget til at repræsentere din klub – eller dig selv ved sportslige begivenheder lidt udover det sædvanlige.

Skal jeg bare acceptere, at jeg har præstationsangst og sige nej tak – eller kan der gøres noget ved mit problem ??

Ja – det kan der.

Ved hjælp af både psykoterapi og hypnoterapi og hypnose finder vi frem til årsagen til, at du reagerer ved at have præstationsangst, når du ”er på”. Vi behandler årsagen både terapeutisk og hypnotisk. I løbet af ganske kort tid vil du opleve en tydelig forandring. Det gør, at du igen vil kunne glæde dig over at få lejlighed til at vise dine sportslige præstationer.

Du vil samtidig opleve, at dit selvværd får et boost i den rigtige retning. Du får langt bedre selvtillid og troen på dig selv tilbage. Derudover får du nogle praktiske teknikker og ”værktøjer”, som gør, at du vil glæde dig til næste gang, du skal præstere.

Se også hvad andre sportsfolk skriver under referencer.

Ønsker du en uforpligtende samtale?

Back To Top